Go by bike!

Go by bike!

Έλα κι σύ!

Έλα κι σύ!

Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

"Ας είμαστε όλοι πιο προσεκτικοί...!"

Αν κάνετε ποδήλατο, έχετε φίλους που κάνουν ποδήλατο ή βλέπετε ποδηλάτες όταν οδηγείτε στο δρόμο ΟΦΕΙΛΕΤΕ να είστε προσεκτικοί. Ένα λάθος σας μπορεί να στοιχίσει τη σωματική τους ακεραιότητα ή ακόμη και τη ζωή τους. Η φωτογραφία είναι από ...το προχθεσινό ατύχημα στο ΣΕΦ.

Καλές οι θεωρίες, αλλά στη σύγκρουση αυτοκινήτου-ποδηλάτου, το αποτέλεσμα  μπορεί να είναι πολύ χειρότερο από αυτό που βλέπετε!

Τραυματίστηκαν 4 , ο ένας με συντριπτικό κάταγμα κνήμης ...

                         

Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

"Χαιρετισμός του Επιτρόπου Περιβάλλοντος στην τελετή απονομών"

http://www.youtube.com/watch?v=Oo2J8BOHsr8

Παρακολουθείστε το βίντεο με το χαιρετισμό του Επιτρόπου Περιβάλλοντος στην τελετή απονομών των βραβείων ecomobility 2011-12. Η ομάδα ecomobility του Γυμνασίου Αιαντείου θα έχει την ευκαιρία να τον συναντήσει από κοντά και να συζητήσει τα προβλήματα οικολογικής μετακίνησης (και όχι μόνο) της Σαλαμίνας τέλη Ιουνίου στις Βρυξέλλες.Η προετοιμασία μας έχει ήδη αρχίσει!

Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

"Δημοσίευση στην εφημερίδα Αδέσμευτος Τύπος για την επιτυχία μας!"

30/04/2012

Πρωτιά για τους μαθητές του Αιαντείου Σαλαμίνας




Της ΕΡΗΣ ΤΣΑΚΩΝΑ


Τις δημιουργικότερες ιδέες και προτάσεις μαθητών της Γ’ Γυμνασίου που κατατέθηκαν στην εκστρατεία Ecomoblity 2011-2012 για την αλλαγή συμπεριφορών μετακίνησης στην πόλη και στην ανάπτυξη των πράσινων μεταφορών, βράβευσε ο εθελοντικός οργανισμός μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα «Ecocity», σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στο αμφιθέατρο του υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων.
Το Βραβείο Καλύτερης Εργασίας για την Οικολογική Μετακίνηση απονεμήθηκε στην ομάδα μαθητών του Γυμνασίου Αιαντείου Σαλαμίνας, που θα συμμετέχουν στην αποστολή του ECOCITY στις Βρυξέλλες τον Ιούνιο και θα επισκεφθούν την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Γραφείο του Επιτρόπου Περιβάλλοντος.
Επιδεικνύοντας ευαισθητοποίηση για περιβαλλοντολογικά και οικολογικά ζητήματα, ο «Αδέσμευτος Τύπος» ως χορηγός επικοινωνίας, τιμήθηκε από το Ecocity για την προβολή της εκστρατείας μέσα από τις σελίδες του.
Σε μήνυμά του που ανεγνώσθη στην εκδήλωση, ο υπουργός Παιδείας ΔιΆ Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων Γεώργιος Μπαμπινιώτης συνεχάρη όλους τους μαθητές για την εθελοντική συμμετοχή τους στην εκστρατεία, αναφέροντας μεταξύ άλλων: «Εκφράζω τη βεβαιότητα ότι κάθε καινούργια ιδέα που γεννιέται στο μυαλό των παιδιών για ένα καθαρότερο και βιώσιμο περιβάλλον αποτελεί σημαντικό κίνητρο και για εμάς τους μεγαλύτερους να τα μιμηθούμε και να ακολουθήσουμε το παράδειγμά τους».
Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, Αρ. Μπουρδάρας, ενώ το «παρών» έδωσε η επικεφαλής των ευρωβουλευτών της Ν.Δ., Μαριέττα Γιαννάκου, που θα υποδεχθεί τον Ιούνιο στις Βρυξέλλες τη νικήτρια ομάδα των μαθητών του Αιαντείου Σαλαμίνας.
Στην εκδήλωση προβλήθηκε βιντεοσκοπημένο μήνυμα του Ευρωπαίου Επιτρόπου για το Περιβάλλον, ο οποίος υπογράμμισε ότι «οι νεότερες γενιές έχουν να παίξουν έναν πολύ σημαντικό ρόλο καθώς δύνανται «να καθορίσουν, με τον τρόπο που ζουν, το πώς θα διαμορφωθεί ο κόσμος στο μέλλον».
Η νικήτρια ομάδα, αυτή του Αιαντείου Σαλαμίνας δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό της για τη διάκριση και τη συμμετοχή της στην αποστολή του Ecocity στις Βρυξέλλες τον Ιούνιο, επισημαίνει όμως ότι απώτερος σκοπός είναι να πειστούν όλοι να αλλάξουν τη συμπεριφορά τους απέναντι στο περιβάλλον. «Κάτι πρέπει να αλλάξει και αν δεν γίνει από εμάς δεν θα γίνει από κανέναν, πρέπει να κινητοποιηθεί άμεσα η Πολιτεία», δήλωσε στον «Α.Τ.» ο Απόστολος, 15 ετών, από την ομάδα του Αιαντείου Σαλαμίνας, ενώ και ο συμμαθητής του, Γιώργος, 15 ετών, σημείωσε ότι… «μελλοντικά σίγουρα θα χρειαστούμε μεγάλη υποστήριξη από το κράτος για να υπάρξει και ένα αποτέλεσμα στις προσπάθειες που καταβάλλονται». Όπως τόνισε η καθηγήτριά τους, κ. Μαίρη Κανάκη, τα παιδιά εδώ και τρία χρόνια ανήκουν στην περιβαλλοντική ομάδα του σχολείου κι έχουν δουλέψει πολύ για την αξία του Εθελοντισμού.
Αποφασισμένοι να συνεχίσουν τη δράση τους δηλώνουν και οι μαθητές της ομάδας του 1ου Γυμνασίου Τριανδρίας από τη Θεσσαλονίκη, η εργασία των οποίων βραβεύθηκε ως η δεύτερη καλύτερη. «Θα συνεχίσω να χρησιμοποιώ το ποδήλατό μου δίνοντας το παράδειγμα και στους υπόλοιπους συμπολίτες μου. Συνεχίζουμε τις δράσεις και εκτός του Ecomobility, για παράδειγμα καθαρίσαμε μέρος του δάσους του Σέιχ Σου», δήλωσε στον «Α.Τ.», ο Οδυσσέας, 15 ετών, με τη συμμαθήτριά του, Άννα να μας εξηγεί ότι η ομάδα τους «πρότεινε διάφορες λύσεις για τη Θεσσαλονίκη», ενώ αυτό που σίγουρα έχουν διδαχθεί είναι ότι «αξίζει σεβασμός στο περιβάλλον».