Go by bike!

Go by bike!

Έλα κι σύ!

Έλα κι σύ!

Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

"Η Ζωή είναι ωραία!"

Ξεκίνησε το Σάββατο, 26 του Νοέμβρη στις 17:30 το απόγευμα επίσημα από το Δημαρχείο Θεσσαλονίκης το τρίχρονο ταξίδι του στις γειτονιές της Ευρώπης «Ο Ποδηλάτης του Κόσμου» ως πρεσβευτής για την «Τhessaloniki European Youth Capital 2014», αλλά και όλων των φίλων ποδηλατών, ενώσεων και οργανώσεων πολιτών που στηρίζουν την πορεία του από όλη την Ελλάδα.

• Τhessaloniki 2014 – «Συνεργασία, Διάλογος, Ανάπτυξη», αυτή είναι η δική μας European Youth Capital…

Αυτό θα είναι το μήνυμα που θα μεταφέρει ο ποδηλάτης για την πόλη του στο μακρόχρονο ταξίδι του των 60.000 χιλιόμετρων, από τον Ατλαντικό στη Μαύρη Θάλασσα και από την Μεσόγειο στα παγωμένα Φιόρδ, σε 22 χώρες, 368 Δήμους,120 περιφέρειες, 2.780 Οργανισμούς και Ενώσεις Πολιτών.

• Bike for Life means ...cycling for all!!!

«Η ζωή είναι ωραία με όποιες συνθήκες και αν την ζούμε… ακόμη και όταν όλα διαγράφονται γκρίζα γύρω μας…» για αυτό ο ποδηλάτης και η πόλη θα αγωνιστούν μέχρι το 2014, για να βρεθούμε όλοι μαζί να δημιουργήσουμε δίκτυα και θεσμούς, να ανταλλάξουμε ιδέες και να αναπτύξουμε συνεργασίες για την διοργάνωση μιας δημιουργικής πολύπολιτισμικής ευρηματικής Ευρωπαϊκής πρωτεύουσας νεολαίας αντάξιας των νέων ανθρώπων της Ευρώπης.

Βιογραφικό

Ο Γρηγόρης Βερροιώτης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη, στις γειτονιές της Τούμπας.
Η συνοικία της Τούμπας ήταν μια περιοχή της Θεσσαλονίκης με πολλές μονοκατοικίες και μικρές αυλές… Η γειτονιά του χάθηκε, οι αναμνήσεις όμως όχι.

Τα πολύχρωμα λουλούδια στις αυλές αντικαταστάθηκαν από την κόρη του που λατρεύει, ενώ το παιχνίδι και οι σκανδαλιές στα σοκάκια της γειτονιάς του, πήραν μορφή και όνομα με την γέννηση του γιου του, που μαζί του μοιράσθηκε στιγμές ατέλειωτου παιχνιδιού...

Σε ότι αφορά τις σπουδές και την εργασία ...

...από τις αρχές της δεκαετίας του 1980 ο Γρηγόρης, ολοκληρώνοντας τις σπουδές του και μέσα από ερευνητικές εργασίες λαογραφικού περιεχομένου, συνειδητοποιεί ότι η επαρχία ερημώνει και έτσι ξεκινά να καταγράφει μαρτυρίες και έθιμα από όλη την Ελλάδα, ενώ ταυτόχρονα εργάζεται σε εφημερίδες, ραδιόφωνα, και τηλεοράσεις με εξειδίκευση στις οπτικοακουστικές παραγωγές – ντοκιμαντέρ- λαογραφικού και πολιτικοκοινωνικού περιεχομένου.

Η δεκαετία του 1990 ήταν μια περίοδος που ο Γρηγόρης Βερροιώτης ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στην δράση που αφορά την έρευνα και οπτικοακουστική καταγραφή ιστορικών και λαογραφικών δεδομένων στο χώρο της Β. Ελλάδας.

Παράγει Ντοκιμαντέρ και εκπομπές για την κρατική και ιδιωτική τηλεόραση, εργάζεται στο Ράδιο Θεσσαλονίκη και την εφημερίδα το Ποντίκι.

Μέσα από την δουλειά του προσπαθεί να συμβάλει στην αναζωογόνηση της υπαίθρου, αναδεικνύοντας την πολιτιστική κληρονομιά, εμψυχώνοντας τους κατοίκους των μικρών χωριών να συνεχίσουν να τελούν τα έθιμα τους, να αξιοποιούν κάθε θετικό στοιχείο του χωριού τους και να επενδύουν στην υπαίθρια ζωή.

Από το 2000 και μετά ο Γρηγόρης βρίσκεται στην Ευρώπη, όπου μελετά και καταγράφει οπτικοακουστικά την πολιτιστική κληρονομιά των χωρών της Ευρώπης, των Βαλκανίων και την εφαρμογή των Περιφερειακών διασυνοριακών προγραμμάτων κινητικότητας και εθελοντισμού σε επίπεδο Πολιτών αλλά και κυβερνητικών και μη κυβερνητικών Οργανισμών, Ινστιτούτων και Πανεπιστημίων , στον Πολιτισμό, τον Εθελοντισμό και την Νεολαία, την Παιδεία, το Περιβάλλον, τον Τουρισμό και τις εναλλακτικές μορφές επιχειρηματικότητας.

Κατά την διάρκεια των καταγραφών ο Γρηγόρης συνεργάζεται με εκατοντάδες Οργανισμούς, Ενώσεις πολιτών, Δήμους και Υπηρεσίες δημιουργώντας και μετέχοντας σε δίκτυα πολιτών όλων των ηλικιών με κοινό γνώρισμα τον Πολιτισμό, το Περιβάλλον, την Παιδεία, τον Θεματικό Τουρισμό και τα Ευρωπαϊκά προγράμματα.

Ο Γρηγόρης μέσα από τα δίκτυα των φορέων γίνεται υποστηρικτής της εναλλακτικής διαδραστικής κοινωνικής δημοσιογραφίας και ενημέρωσης, βασίζεται στις δυνατότητες της νέας τεχνολογίας και του internet, στα μέσα αμφίδρομης επικοινωνίας και συνεργασιών, όχι μόνο για εφήμερες πληροφορίες ενημέρωσης , αλλά και για ειδικές δράσεις κοινές με κίνητρο την συμμετοχή σε ολοκληρωμένα έργα κινητικότητας, εναλλακτικής επιχειρηματικότητας στην ΕΕ.

Από τότε φτάνουμε στο σήμερα και στη δράση του “Ποδηλάτη”, ένα έργο που δημιουργήθηκε σαν φυσική απόληξη και πρόταση συνεργαζόμενων πολιτών, φορέων και δικτύων μέσα από την ανάγκη επαφής και ουσιαστικής διασύνδεσης σε μέρες παγκόσμιας κρίσης.