Go by bike!

Go by bike!

Έλα κι σύ!

Έλα κι σύ!

Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

"Ας δώσουμε ένα ΤΕΛΟΣ στην παράνομη αφισοκόλληση και στις επικίνδυνες διαφημιστικές ταμπέλες στο νησί μας!"


Μία από τις προτάσεις της ομάδας ecomobility τόσο φέτος, όσο και πέρυσι, ήταν να δοθεί ένα τέλος στην παράνομη αφισοκόλληση και στις επικίνδυνες διαφημιστικές ταμπέλες στο νησί μας. Οι λόγοι είναι πολλοί και σε όλους μας γνωστοί. 
Πρώτα από όλα, είναι παράνομες, διότι έχουν γίνει πολλές φορές η αιτία που έχει προκληθεί κάποιο σοβαρό τροχαίο ατύχημα. Επίσης, τις περισσότερες φορές ακριβώς επειδή δεν τις μαζεύει ποτέ κανείς μετά το πέρας των διαφημιζόμενων εκδηλώσεων, στη συνέχεια γίνονται σκουπίδια στους δρόμους με τα γνωστά ανεπιθύμητα αποτελέσματα. Τέλος, μπαίνουν ακόμη και πάνω σε πεζοδρόμια και παρεμποδίζουν με τον τρόπο αυτό την ελεύθερη διέλευση των πεζών και των ΑμΕΑ. Κάποιες φορές, επίσης, προσβάλλουν ακόμα και την αισθητική μας. Πολλοί Δήμοι έχουν προχωρήσει δυναμικά στην απομάκρυνσή τους και ευελπιστούμε ότι αυτό θα συμβεί και  στο Δήμο μας.
Η παραπάνω αφίσα βρίσκεται ακριβώς έξω από το σχολείο μας τις τελευταίες ημέρες. Πέρα από το γεγονός ότι αναρτήθηκε παράνομα, το περιεχόμενό της δεν ταιριάζει καθόλου στην είσοδο του σχολείου μας. Θα μπορούσαμε ενδεχομένως να "ανεχτούμε" προσωρινά τη διαφήμιση κάποιας έκθεσης βιβλίου ή άλλου πολιτιστικού-περιβαλλοντικού γεγονότος, αλλά η συγκεκριμένη εκδήλωση πόσο ταιριάζει στην είσοδο ενός σχολείου;